Εγγραφή στο NEWSLETTER

Για την αποστολή ενημερωτικού email, κάντε εγγραφή στο πεδίο κάτω δεξιά. Στη συνέχεια θα σας έρθει ένα email όπου θα πρέπει να κάνετε αποδοχή. Με αυτό τον τρόπο θα έχετε τη δυνατότητα να έχετε ακόμη πιο άμεση ενημέρωση.

Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΣΕ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΣΤΟ ΨΝΑ "ΔΑΦΝΙ" - αναδημοσίευση απο kerdos.gr 24.9.13

κάντε κλικ εδώ

και εδώ για παλαιότερες σχετικές αναρτήσεις



Κατεπείγουσα έρευνα για τις καταγγελίες του διευθυντή του Ψυχιατρικού νοσοκομείου Αττικής Θεόδωρου Μεγαλοοικονόμου, ότι συνάδελφός του, διευθυντής μίας εκ των εννέα κλινικών του ιδρύματος είναι στέλεχος της Χρυσής Αυγής και χορηγεί πιστοποιητικά ψυχικής κατάστασης για την έκδοση αδειών οπλοφορίας ξεκινάει ο διοικητής του ιδρύματος με εντολή του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη.

«Το ΨΝΑ έχει τη θλιβερή πρωτοτυπία να έχει ως διευθυντή ενός από τα 9 ψυχιατρικά του τμήματα έναν ανοιχτά δηλωμένο νεοναζί, και μάλιστα κατ' ανάθεσιν από το ΔΣ. Δεν πρόκειται για απλό και "παρασυρμένο" ή "αφελή" οπαδό. Υπάρχουν βίντεο με ομιλίες του (λόγω της συμμετοχής του με την ΧΑ στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές) σε συγκεντρώσεις της εγκληματικής οργάνωσης που συνοδεύονται από τον κλασικό ναζιστικό χαιρετισμό. Υπάρχει η ιντερνετική του αλληλογραφία με την οποία την εκθειάζει (και όχι μόνο). Υπάρχουν συμμετοχές του σε εκπομπές σε διάφορα κανάλια όπου εξυμνεί τη Χρυσή Αυγή και τη χούντα», αναφέρει ο διευθυντής του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής. Ο κ. Μεγαλοοικονόμου καταγγέλλει ακόμη ότι «υπάρχει η ιστορία με τις άδειες οπλοφορίας, που αν και εξετάστηκε από το ΔΣ (με μεγάλη καθυστέρηση, ενός έτους, από τότε που καταγγέλθηκε), η όλη έρευνα, με τον τρόπο που έγινε, αδυνατούσε να ανιχνεύσει τον αριθμό, τους (μη καταγεγραμμένους) τρόπους χορήγησης και τους αποδέκτες των διαφόρων πιστοποιητικών ψυχικής κατάστασης για την έκδοση αδειών οπλοφορίας» και καταλήγει με το ερώτημα: «Αν η επόμενη δολοφονία από χρυσαυγίτη διαπραχθεί με πυροβόλο όπλο, δεν θα γίνει γενικά "θέμα" και δεν θα αναρωτιόμαστε όλοι στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής "ποιος του έδωσε το πιστοποιητικό ψυχικής κατάστασης για να βγάλει την άδεια οπλοφορίας";».

Η έρευνα που έχει διατάξει ο υπουργός θα επικεντρωθεί αρχικά στο αν ευσταθούν οι καταγγελίες και αν οι δηλώσεις του συγκεκριμένου ψυχιάτρου που φέρεται ότι έκανε συνάδουν με την ιδιότητά του.
Ε.Φ.

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

«Ο κυβερνητικός συνδικαλισμός της ΠΟΕΔΗΝ και οι τίτλοι τέλους των κομματικών παρατάξεων»

κάντε κλικ εδώ


Η συναίσθηση της ντροπής, αποτελεί το θεμέλιο λίθο της πολιτισμένης συμπεριφοράς και συνιστά βασικό χαρακτηριστικό μιας ηθικά συγκροτημένης οντότητας, είτε ατομικής, είτε συλλογικής.
Όταν λοιπόν επί 30 και πλέον έτη, μια τέτοια συλλογική οντότητα, δεν έχει να παρουσιάσει απολύτωςκανένα επίτευγμα για τους χιλιάδες των Νοσηλευτών που έκτοτε την αιμοδοτούν οικονομικά, (πολλοί μάλιστα από τους οποίους δεν έχουν συμπληρώσει ουδέποτε αίτηση εγγραφής στα κατά τόπους σωματεία της) και αντί να ντραπεί και να λουφάξει στο λαγούμι της, επιχειρεί να δείξει τα κιτρινισμένα της δόντια, δύο τινά συμβαίνουν: Ή η επικείμενη διάλυσή της, πανικόβαλε σε υπέρμετρο βαθμό τους ηγέτες της, τόσο που εκτίθενται ολοένα και περισσότερο,  ή η ψευδαίσθηση της ισοβιότητας των προαναφερθέντων κυρίων, έχει πλέον λάβει τη μορφή της παρανοϊκής εμμονής.

ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΕΘΕΙ ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ

κάντε κλικ εδώ



Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

ΣΤΡΟΓΓΥΛΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ

κάντε κλικ εδώ


“Η επιτακτική ανάγκη για ένα βιώσιμο και ολοκληρωμένο σύστημα ψυχικής υγείας στην Ελλάδα: Δημιουργώντας, υλοποιώντας, εποπτεύοντας και αξιολογώντας. Είναι η τελευταία μας ευκαιρία;”



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

κάντε κλικ εδώ



Η ΠΑΣΥΝΟ – ΕΣΥ ανακοινώνει ότι συμμετέχει στην προγραμματισμένη 48ωρη απεργία που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ, την Τετάρτη 18 και την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013, καλύπτοντας συνδικαλιστικά τα μέλη των πρωτοβάθμιων σωματείων της, σε όλη την επικράτεια.
Η εφαρμοζόμενη πολιτική της κυβέρνησης και οι συνεχείς παλινωδίες και η χρονική ασυνέπεια των συναρμόδιων υπουργείων σχετικά με το φλέγον θέμα της διαθεσιμότητας, είναι καταδικαστέα από το σύνολο των νοσηλευτών της χώρας.
Επαγρυπνούμε για τη διασφάλιση του εργασιακού μέλλοντος των Νοσηλευτών του ΕΣΥ και επαναδιατυπώνουμε τις επιφυλάξεις μας σχετικά με τη διάδοχη κατάσταση στην οποία θα περιέλθουν οι Νοσηλευτές που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα.
Με την ΠΑΣΥΝΟ – ΕΣΥ αγωνιζόμαστε για:
  • Προσλήψεις Νοσηλευτών και όχι διαθεσιμότητα και απολύσεις
  • Προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα της Υγείας
Για το Διοικητικό Συµβούλιο 
Ο Πρόεδρος              Ο Γ. Γραµµατέας
Αριστείδης Δάγλας          Γεώργιος Αβραµίδης

Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΟΔΟΣ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ; αναδημοσίευση απο www.efsyn.gr

κάντε κλικ εδώ


Η κατάργηση των ιδρυμάτων απαιτεί σαφές και χρονολογημένο σχέδιο λειτουργίας εναλλακτικών κλινών υποδοχής και σύνδεσής τους με εξωνοσοκομειακές μονάδες, ώστε να μην εκτεθούν οι ασθενείς, το προσωπικό των μονάδων, αλλά και το κοινωνικό σύνολο σε απρόβλεπτες καταστάσεις και «ατυχήματα».

Του Δημήτρη Ν. Πλουμπίδη*