Εγγραφή στο NEWSLETTER

Για την αποστολή ενημερωτικού email, κάντε εγγραφή στο πεδίο κάτω δεξιά. Στη συνέχεια θα σας έρθει ένα email όπου θα πρέπει να κάνετε αποδοχή. Με αυτό τον τρόπο θα έχετε τη δυνατότητα να έχετε ακόμη πιο άμεση ενημέρωση.

Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

ΣΕ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΟΙ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΕΣ ΚΛΙΝΙΚΕΣ - αναδημοσίευση απο το voria.gr

κάντε κλικ εδώ


Απλήρωτες παραμένουν από τον Δεκέμβριο οι ψυχιατρικές κλινικές της χώρας, λόγω δυσλειτουργιών στον ΕΟΠΥΥ

ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ, ΔΟΜΕΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ - αναδημοσίευση απο το www.rethymnoguide.gr

κάντε κλικ εδώ


Δευτέρα πρωί. Επίσκεψη στην Ψυχιατρική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Ρεθύμνου. Αρκετοί ασθενείς. Ο Σπύρος, ο Γιώργος, ο Γιάννης, ο Δημήτρης. Άνθρωποι που κάποτε ζούσαν φυσιολογικά και μπορούσαν να κάνουν όνειρα, να σχεδιάζουν τη ζωή τους όπως αυτοί ήθελαν, υπήρχαν, μέτραγαν, άξιζαν. Τώρα κάποιοι βρίσκονται υπό περιορισμό, κάποιοι προωθούνται, σε ψυχιατρικά ιδρύματα της πρωτεύουσας, κάποιοι βρίσκονται εκεί με τη θέλησή τους για παρακολούθηση και θεραπεία και κάποιοι «πνίγονται», ασφυκτιούν, υποφέρουν.


ΦΑΚΕΛΟΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ: ΜΥΘΟΙ & ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ


 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

κάντε κλικ εδώ









και κάντε κλικ εδώ για την ανακοίνωση - πρόσκληση

Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

ΣΑΧΙΝΙΔΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΩΝ ΒΑΕ

κάντε κλικ εδώ για να διαβάσετε την απάντηση του Αν. Υπουργού κ. Σαχινίδη


Δεν γνωρίζει τίποτε για την Υπουργική Απόφαση του Υπουργού Εργασίας, που καθορίζει τα επαγγέλματα που υπάγονται στο καθεστώς των ΒΑΕ ή έχουμε νέα ανατρεπτικά δεδομένα;




Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΒΑΡΔΙΩΝ ΣΕ ΑΛΛΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Ισχύουν οι διατάξεις του Δημοσιοϋπαλληλικού Κώδικα για το νοσηλευτικό προσωπικό που εργάζεται στα ΨΝΑ, στις περιπτώσεις που κάποιος ασθενής που νοσηλεύεται σε αυτά, χρειαστεί να νοσηλευτεί σε Γενικό νοσοκομείο.

Δηλαδή, δεν μπορεί το προσωπικό να εκτελεί βάρδια σε άλλη υπηρεσία, εκτός απο αυτή την οποία προσλήφθηκε, εκτός κι αν υπάρχει Απόφαση μετακίνησης, απόσπασης ή μετάταξης. Η οποία βέβαια θα πρέπει να είναι αιτιολογημένη και ονομαστική, να αφορά συγκεκριμένο υπάλληλο.

Αυτά ορίζει ο Δημοσιοϋπαλληλικός Κώδικας και επομένως παρανόμως ζητούν κάποια νοσοκομεία "βάρδιες" απο το νοσηλευτικό προσωπικό των ΨΝΑ, στην περίπτωση που κάποιος ασθενής νοσηλευόμενος στα ΨΝΑ, χρειαστεί να νοσηλευτεί σε Γενικό νοσοκομείο.

κάντε κλικ εδώ για την τοποθέτηση του ΣΥΝΟΨΥΝΟ


και εδώ για την τοποθέτηση του ΣΥΝΗΓΟΡΟΥ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ, που επιβεβαιώνει την τοποθέτηση του ΣΥΝΟΨΥΝΟ




Ειδάλλως, ας δηλώσουν εγγράφως οι Διοικητές και οι αρμόδιοι Διευθυντές Ιατρικής και Νοσηλευτικής Υπηρεσίας των Γενικών νοσοκομείων, ότι δεν είναι σε θέση να αναλάβουν τις ευθύνες τους, δηλαδή να νοσηλεύουν μεταξύ άλλων και ψυχικά ασθενείς.

Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ, ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ - αναδημοσίευση απο το tvxs.gr

κάντε κλικ εδώ




Η οικονομική κρίση, η ανασφάλεια και η κοινωνική αβεβαιότητα για το μέλλον δημιουργούν ένα πρωτοφανές σκηνικό με την αλματώδη αύξηση των ψυχικών διαταραχών στο γενικό πληθυσμό. Οι συνέπειες αυτής της αύξησης είναι ιδιαίτερα επιβαρυντικές στην καθημερινότητα των ασθενών και των οικογενειών τους.


Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2012

ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΙΓΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΨΥΧΙΚΗ ΝΟΣΟ ΜΕ ΘΕΜΑ: ΧΤΙΖΟΝΤΑΣ ΓΕΦΥΡΕΣ

κάντε κλικ εδώ

  
Η Ψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας και οι Σύλλογοι Οικογενειών για την Ψυχική Υγεία Πάτρας & Σερρών σας προσκαλούν στην Ημερίδα με τίτλο: "Το Στίγμα & η Ψυχική Νόσος-Χτίζοντας Γέφυρες", που θα πραγματοποιηθεί στο Ξενοδοχείο IMPERIAL της Λάρισας (Φαρσάλων 182), το Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012.
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ



Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2012

ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ - megatv.com 1/1/2012

κάντε κλικ εδώ




 
Στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων ο Πρόεδρος της ΕΝΕ κ. Σκουτέλης και ο Πρόεδρος της ΠΑΣΥΝΟ κ. Δάγλας, μιλούν για την ανεργία των Νοσηλευτών, την αναγκαιότητα των προσλήψεων και την απελευθέρωση του επαγγέλματος.