Εγγραφή στο NEWSLETTER

Για την αποστολή ενημερωτικού email, κάντε εγγραφή στο πεδίο κάτω δεξιά. Στη συνέχεια θα σας έρθει ένα email όπου θα πρέπει να κάνετε αποδοχή. Με αυτό τον τρόπο θα έχετε τη δυνατότητα να έχετε ακόμη πιο άμεση ενημέρωση.

Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΒΑΡΔΙΩΝ ΣΕ ΑΛΛΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Ισχύουν οι διατάξεις του Δημοσιοϋπαλληλικού Κώδικα για το νοσηλευτικό προσωπικό που εργάζεται στα ΨΝΑ, στις περιπτώσεις που κάποιος ασθενής που νοσηλεύεται σε αυτά, χρειαστεί να νοσηλευτεί σε Γενικό νοσοκομείο.

Δηλαδή, δεν μπορεί το προσωπικό να εκτελεί βάρδια σε άλλη υπηρεσία, εκτός απο αυτή την οποία προσλήφθηκε, εκτός κι αν υπάρχει Απόφαση μετακίνησης, απόσπασης ή μετάταξης. Η οποία βέβαια θα πρέπει να είναι αιτιολογημένη και ονομαστική, να αφορά συγκεκριμένο υπάλληλο.

Αυτά ορίζει ο Δημοσιοϋπαλληλικός Κώδικας και επομένως παρανόμως ζητούν κάποια νοσοκομεία "βάρδιες" απο το νοσηλευτικό προσωπικό των ΨΝΑ, στην περίπτωση που κάποιος ασθενής νοσηλευόμενος στα ΨΝΑ, χρειαστεί να νοσηλευτεί σε Γενικό νοσοκομείο.

κάντε κλικ εδώ για την τοποθέτηση του ΣΥΝΟΨΥΝΟ


και εδώ για την τοποθέτηση του ΣΥΝΗΓΟΡΟΥ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ, που επιβεβαιώνει την τοποθέτηση του ΣΥΝΟΨΥΝΟ




Ειδάλλως, ας δηλώσουν εγγράφως οι Διοικητές και οι αρμόδιοι Διευθυντές Ιατρικής και Νοσηλευτικής Υπηρεσίας των Γενικών νοσοκομείων, ότι δεν είναι σε θέση να αναλάβουν τις ευθύνες τους, δηλαδή να νοσηλεύουν μεταξύ άλλων και ψυχικά ασθενείς.