Εγγραφή στο NEWSLETTER

Για την αποστολή ενημερωτικού email, κάντε εγγραφή στο πεδίο κάτω δεξιά. Στη συνέχεια θα σας έρθει ένα email όπου θα πρέπει να κάνετε αποδοχή. Με αυτό τον τρόπο θα έχετε τη δυνατότητα να έχετε ακόμη πιο άμεση ενημέρωση.

Σάββατο 30 Ιουλίου 2011

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΑ ΒΑΡΕΑ ΚΑΙ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΑ ΟΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ - paraskhnio.gr

κάντε κλικ εδώ για να διαβάσετε το δημοσίευμα

κάντε κλικ εδώ για να διαβάσετε το Πόρισμα της Επιτροπής

κάντε κλικ εδώ για να διαβάσετε το Ενημερωτικό Υλικό σχετικά με το πόρισμα της Επιτροπής

και εδώ οι παρεμβάσεις της ΠΑΣΥΝΟ - ΕΣΥ για την ένταξη των νοσηλευτών στα ΒΑΕ

Στην λίστα των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων αναμένεται να εισέλθουν οι νοσηλευτές των δημόσιων νοσοκομείων, σύμφωνα με το πόρισμα της ειδικής επιτροπής που παραδόθηκε στον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργο Κουτρουμάνη.




ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ Κ. ΜΑΤΣΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ - αναδημοσίευση απο το www.psyspirosi.gr

κάντε κλικ εδώ

Από κυβερνητικούς κύκλους προωθείται συστηματικά, με τη συνδρομή, μάλιστα, τηλεοπτικών εκπομπών υψηλής τηλεθέασης, η αντίληψη ότι η τοξικομανία αποτελεί «χρόνια ανίατη νόσο», που η θεραπεία της συνίσταται στη χορήγηση υποκατάστατων των ναρκωτικών, περίπου σαν την ινσουλίνη του διαβητικού!

Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

Η ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΑΜΑΡΤΙΕΣ


κάντε κλικ εδώ


Με την αξιέπαινη πρωτοβουλία των φοιτητών της Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ξεκίνησε πρόσφατα μια συζήτηση για το μέλλον της τριτοβάθμιας νοσηλευτικής εκπαίδευσης στη χώρα μας και για την τύχη των νοσηλευτικών σχολών των ΑΕΙ και ΤΕΙ, ενόψει της επικείμενης κατάθεσης του νομοσχεδίου για την Παιδεία από την υπουργό κ. Διαμαντοπούλου.

Ως παριστάμενος κατά την πρώτη συζήτηση στην οποία είχαν κληθεί εκπρόσωποι απ’ όλους τους φορείς, έμεινα με την εντύπωση ότι «αυτό το έργο κάπου το έχω ξαναδεί»… Φοιτητές αγνών προθέσεων και θεωρητικού δυναμισμού, ετοιμαζόταν να αντιπαρατεθούν με τη δρομολογούμενη ή αν θέλετε φημολογούμενη υποβάθμιση των σχολών τους, υπό το βόμβο των αλληλοδιασταυρούμενων διαλόγων των παρόντων καθηγητών, που όπως φάνηκε σκέφτονταν περισσότερο το δικό τους μέλλον…

Ξέρω καλά ότι η αποτύπωση αυτής μου της εντύπωσης στο παρόν εκδοτικό σημείωμα, θα μου αποφέρει με βεβαιότητα πλήθος παραπόνων και νέφη βελών, αλλά επειδή στην περίπτωση της μάχης για την εδραίωση μιας ενιαίας τριτοβάθμιας πανεπιστημιακής νοσηλευτικής εκπαίδευσης, το βασικό στοιχείο στο στρατόπεδο των αμυνομένων πρέπει να είναι η ειλικρίνεια, παίρνω το βάρος αυτής μου της εντύπωσης και αν χρειαστεί θα την ξαναπώ δημοσίως: Οι φοιτητές της Νοσηλευτικής ΤΕΙ και ΑΕΙ πληρώνουν διαχρονικά τις αμαρτίες των καθηγητών τους.

Η ηγεσία του ΤΕΙ δε θέλει να χάσει την «χρυσοτόκο όρνιθα» μιας και η Νοσηλευτική διαθέτει τους περισσότερους φοιτητές απ’ όλα τα τμήματα όλων των σχολών, οι καθηγήτριες (αν όχι όλες, οι περισσότερες) αισθανόμενες την αβεβαιότητα της ακαδημαϊκής τους μετάβασης παίζουν «κατενάτσιο» και το καθηγητικό «τιμ» της Νοσηλευτικής ΑΕΙ, με την συντριπτική του πλειοψηφία να αποτελείται από γιατρούς, αντιμετωπίζουν μια ενδεχόμενη συνένωση με τη Νοσηλευτική των ΤΕΙ, όπως αντιμετώπιζαν τη δεκαετία του ’30 και του ’40 οι «υγιείς» Λασιθιώτες, τους τροφίμους της Σπιναλόγκας.
Μέσα σ’ αυτό το σκηνικό, η άδολη βούληση των φοιτητών μαραίνεται, προτού καν πιαστεί στο μίσχο της μετουσίωσής της σε αποτέλεσμα και οι επόμενες συζητήσεις μεταμορφώνονται σε ανούσιες και ξεθυμασμένες ομαδικές ψυχοθεραπείες.
Αν με ρωτήσετε ποια μπορεί να είναι η λύση, χωρίς να παίρνω όρκο για την αποτελεσματικότητά της, θα πρότεινα η μπάλα να παιχτεί σε άλλο γήπεδο: Αυτό της ΕΝΕ. Φοιτητές, καθηγητές και επιμελητήριο, θα πρέπει με καθορισμένο χρονικό ορίζοντα να ομονοήσουν με βάση έναν ελάχιστο κοινό παρονομαστή προς όφελος όλων.

Μη ξεχνάμε ότι η μαμά Ευρώπη και αυτοί που τη διοικούν, στο όνομα της μείωσης του εργατικού κόστους και του κόστους των υπηρεσιών (όπως καλή ώρα των νοσηλευτικών), δε δείχνουν να υπολογίζουν σε «επιστημονικότητες» και στα συναφή και δεν το’ χουν σε τίποτα να υποβιβάσουν το επάγγελμά μας σε «χειρωνακτικό», όχι βέβαια με την πρότερη ετυμολογική έννοια του όρου «χειρ + άναξ», αλλά με την μεταγενεστέρως εκλαϊκευμένη που γνωρίζουμε όλοι μας…

Ιδού η Ρόδος.


Αριστείδης Δάγλας

ΣΥΣΤΑΣΗ ΜΟΝΑΔΩΝ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΨΝΑ "ΔΑΦΝΙ" (ΦΕΚ)

κάντε κλικ εδώ για το ΦΕΚ του Ξεν. ΠΡΩΗΝ ΦΛΩΡΙΝΗΣ και του Οικ. ΕΥΡΥΚΛΕΙΑ 


κάντε κλικ εδώ  για τα ΦΕΚ του Οικ. Π. ΦΑΛΗΡΟ, του Οικ. ΙΘΑΚΗ, του Ξεν. ΙΜΒΡΟΥ, του Οικ. ΘΑΛΕΙΑ, του Οικ. ΛΑΜΠΡΙΝΗ, του Οικ. ΑΝΟΙΞΗ, του Οικ. ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ


κάντε κλικ εδώ για τα ΦΕΚ του Οικ. ΠΑΛΛΗΝΗΣ, του Ξεν, ΚΑΛΛΙΣΤΗ και του Ξεν. ΑΡΜΟΝΙΑ 


κάντε κλικ εδώ για τα ΦΕΚ του Οικ. ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ (Αρκαδίου) 


κάντε κλικ εδώ για τα ΦΕΚ του Ξεν. ΚΟΛΩΝΟΥ και του Οικ. ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ (Αγ. Γεωργίου) 


κάντε κλικ εδώ για τα ΦΕΚ των Ξεν. ΑΜΑΛΘΕΙΑ, ΜΕΤΑΒΑΣΗ, ΕΣΤΙΑ, ΠΥΛΗ, ΝΕΦΕΛΗ και των Οικ. ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ, ΕΝ ΑΡΧΗ


Επιπλέον

 
κάντε κλικ εδώ για προηγούμενη ανάρτηση

Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ ΣΕ ΡΟΛΟ ... ΤΑΜΙΑ ΣΤΟ ΔΑΦΝΙ - www.protothema.gr

κάντε κλικ εδώ για να διαβάσετε το δημοσίευμα της Παν. Καρλατήρα στο "ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ"

εδώ για να διαβάσετε την απόφαση του Δ.Σ. του ΨΝΑ "ΔΑΦΝΙ"

εδώ την καταγγελία του ΣΥΝΟΨΥΝΟ στην απόφαση του Δ.Σ.

εδώ το πόρισμα του ΣΕΥΥΠ

εδώ τις οδηγίες για επίλυση νομικών προβλημάτων που αφορούν τις εξωνοσοκομειακές δομές

Επισημαίνουμε ότι άλλο η φύλαξη και διάθεση χρημάτων των ασθενών (επιδόματα, συντάξεις κ.α.) και άλλο η συμμετοχή όλων των μελών της πολυκλαδικής ομάδας στην εκπαιδευτική διαδικασία διαχείρισης των χρημάτων απο τον ασθενή σε συναλλαγές με την κοινότητα (θεραπευτικό κίνητρο). 
Η απόφαση του Δ.Σ. αναφέρει γενικά για όλους τους ασθενείς είτε έχουν την δυνατότητα είτε όχι, της φύλαξης και διαχείρισης των χρημάτων τους και αποτελεί μία προσπάθεια μετάθεσης ευθυνών στους νοσηλευτές θεμάτων που χρήζουν ιδιαίτερης και υπευθυνότερης αντιμετώπισης (εισαγγελείς, δικαστικούς συμπαραστάτες, σαφείς διαδικασίες, πρωτόκολλα διαχείρισης, διασφάλιση των δικαιωμάτων των ασθενών κλπ).




Και χρέη... ταμία εκτελούν οι νοσηλευτές στα δημόσια ψυχιατρεία. Όταν δεν περιθάλπουν τους ασθενείς, τους δίνουν το εβδομαδιαίο χαρτζιλίκι τους και διαχειρίζονται τα χρήματά τους.

Τα… νέα, διευρυμένα -κατά τις διοικήσεις, τουλάχιστον- καθήκοντα των νοσηλευτών περιλαμβάνουν τη φύλαξη και τη διαχείριση των χρημάτων που λαμβάνουν από επιδόματα, συντάξεις ή ως βοήθημα από τους συγγενείς τους οι ψυχικά ασθενείς, γεγονός ωστόσο που παραβιάζει στοιχειώδη δικαιώματα τόσο των ασθενών όσο και των νοσηλευτών, ενώ εμπλουτίζει συχνά και το δελτίο συμβάντων των αστυνομικών τμημάτων με περιστατικά κλοπών…

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΒΑΕ

κάντε κλικ εδώ


Κυριακή 24 Ιουλίου 2011

ΝΕΑ ΟΡΓΑΝΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΝΕ

κάντε κλικ εδώ

ΠΡΟΕΚΥΨΑΝ ΤΑ ΝΕΑ ΟΡΓΑΝΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ Ε.Ν.Ε


Μετά τις αρχαιρεσίες της 22ης Ιουλίου 2011, προέκυψαν τα ακόλουθα αποτελέσματα για τα Συλλογικά Όργανα της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδος:

Για το Διοικητικό Συμβούλιο, τις 11 από τις 15 έδρες κατέλαβε η Ενότητα Νοσηλευτών Ελλάδας (ΕΝΕ), ενώ από 2 έδρες κατέλαβαν η Δημοκρατική Συνεργασία Νοσηλευτικής (ΔΗΣΥΝΟ) και η Ανεξάρτητη Νοσηλευτική Συσπείρωση (ΑΝΟΣΥ). Οι συνδυασμοί Νοσηλευτική Πρωτοβουλία και Αγωνιστική Συσπείρωση δεν πήραν καμία έδρα.

‘Έτσι το Δ.Σ της ΕΝΕ διαμορφώθηκε ως εξής:

Πρόεδρος: Σκουτέλης Δημήτρης

Γενικός Γραμματέας: Δάγλας Αριστείδης

Α΄ Αντιπρόεδρος: Ορφανός Νικόλαος

Β΄ Αντιπρόεδρος: Δόντσιος Γεώργιος

Ταμίας: Μπίζας Λάμπρος

Οργανωτικός Γραμματέας: Αβραμίδης Γεώργιος

Αναπληρωτής Γραμματέας: Μπελαλή Κωνσταντία

Μέλη: Πιστόλας Δημήτριος, Αρβανίτης Γεώργιος, Ποντισίδης Γεώργιος, Κωτσής Απόστολος, Ριζόπουλος Ρίζος, Δημητρέλης Δημήτριος, Γιάκης Νικόλαος, Σπυράτος Φώτιος.

Για το Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο, η Ενότητα Νοσηλευτών Ελλάδας (ΕΝΕ), κατέλαβε τις 5 από τις 6 έδρες, ενώ 1 έδρα κατέλαβε η Δημοκρατική Συνεργασία Νοσηλευτικής (ΔΗΣΥΝΟ).

Έτσι, τα μέλη του Α.Π.Σ είναι τα ακόλουθα:

Αγγελίδου Σταυρούλα, Μπάρκας Συμεών, Μυταυτσής Αριστείδης, Ρεμπετσιώτης Κωνσταντίνος, Κακλαμάνου Ευδοκία, Ροβίθης Μιχαήλ.

Για την Εξελεγκτική Επιτροπή, η Ενότητα Νοσηλευτών Ελλάδας (ΕΝΕ), κατέλαβε τις 2 από τις 3 έδρες, ενώ 1 έδρα κατέλαβε η Δημοκρατική Συνεργασία Νοσηλευτικής (ΔΗΣΥΝΟ).

Έτσι, τα μέλη της Εξελεγκτικής Επιτροπής είναι τα ακόλουθα:

Μιχάλης Αθανάσιος, Τσολάκης Ευστράτιος, Μακράκη Μαρία.

Σάββατο 23 Ιουλίου 2011

ΜΕ "ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ" ΠΑΝΕ ΝΑ ΚΑΛΥΨΟΥΝ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΣΤΟ ΨΝΑ "ΔΑΦΝΙ" - Αναδημοσίευση απο το Ριζοσπάστη 23/7/2011

κάντε κλικ εδώ για να διαβάσετε το δημοσίευμα

εδώ σχετικό άρθρο στην Ελευθεροτυπία

εδώ για τις τραγικές καταστάσεις στο ΨΝΑ "ΔΑΦΝΙ"

εδώ για το μεροκάματο του τρόμου 

εδώ για τις ελλείψεις νοσηλευτικού προσωπικού

εδώ για τις συνθήκες νοσηλείας

εδώ για τα περιστατικά βίας

εδώ το αίτημα του ΣΥΝΟΨΥΝΟ για ασφαλείς συνθήκες εργασίας

εδώ την καταγγελία του ΣΥΝΟΨΥΝΟ για την υποστελέχωση




Συμφωνία υπέγραψε η Διοίκηση του ΨΝΑ με κάποια οργάνωση, στο πλαίσιο του προγράμματος «κοινωφελούς εργασίας» που υλοποιεί το υπουργείο Εργασίας

Σε συμφωνία με μια οργάνωση ονόματι «ΕΔΡΑ» προχώρησε η Διοίκηση του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής για την πρόσληψη 114 εργαζομένων προκειμένου να καλυφθούν κάποιες ανάγκες που υπάρχουν στις συγκεκριμένες δομές, μέσω του προγράμματος «κοινωφελούς εργασίας» που υλοποιεί το υπουργείο Εργασίας με πρόσχημα την καταπολέμηση της ανεργίας και την ολοκλήρωση του στόχου της Ψυχιατρικής Μεταρρύθμισης. Πρόκειται για προσλήψεις εργαζομένων για 5 μήνες το χρόνο με μισθό 625 ευρώ το μήνα και αφορά - ως επί το πλείστον - μακροχρόνια άνεργους, ανεξαρτήτως ειδικότητας και επαγγελματικής εξειδίκευσης. Η κάθε Μη Κερδοσκοπική ή Μη Κυβερνητική Οργάνωση θα παίρνει ποσό που αντιστοιχεί στο 5% των 625 ευρώ, δηλαδή περίπου 31 ευρώ το μήνα για κάθε εργαζόμενο.

Η πραγματικότητα είναι ότι οι ανάγκες για μόνιμο εξειδικευμένο προσωπικό με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής είναι τεράστιες. Ωστόσο, η Διοίκηση και η συγκεκριμένη οργάνωση πατώντας πάνω σε αυτή την πραγματικότητα που είναι εκρηκτική, καθώς και στην ανάγκη για δουλειά που έχουν οι άνεργοι, προχωρά στην υλοποίηση ενός προγράμματος (αφορά την περίοδο Οκτώβρης 2011 - Απρίλης 2012 δηλαδή δύο 5μηνα) της κυβέρνησης που στην κυριολεξία χτυπά ακόμα περισσότερο τις εργασιακές σχέσεις. Επιπλέον, αρνητικές θα είναι οι επιπτώσεις και για τους ψυχικά ασθενείς, αφού δεν μπορούν με ευκολία να αντέξουν την εναλλαγή των ανθρώπων που τους παρέχουν συγκεκριμένες υπηρεσίες.

Η κυβέρνηση την ίδια στιγμή που με τις συγχωνεύσεις των δημόσιων νοσοκομείων, τη λειτουργία του ΕΟΠΥΥ που θα παρέχει ένα ελάχιστο πακέτο παροχών στους ασφαλισμένους, την επιβολή πληρωμών στα νοσοκομεία και όλα όσα υλοποιεί σε βάρος του λαού σε Υγεία και Πρόνοια, έρχεται τώρα να συνοδεύσει τα παραπάνω με προσωπικό που θα παρέχει φροντίδα με έναν πενιχρό μισθό και ασφάλιση μόνο για πέντε μήνες το χρόνο. Πρόκειται για επικίνδυνη επιλογή τόσο για τους ψυχικά πάσχοντες όσο και για τους εργαζόμενους σε αυτά τα προγράμματα.

Να σημειώσουμε τέλος ότι το ίδιο πρόγραμμα έχουν ξεκινήσει να υλοποιούν μια σειρά δήμοι της χώρας, που υπογράφουν μνημόνια συνεργασίας με ΜΚΟ για την κάλυψη αναγκών σε προσωπικό σε κοινωνικούς τομείς όπως στελέχωση παιδικών σταθμών, «Βοήθεια στο Σπίτι», ΚΑΠΗ κλπ. Μόλις τις τελευταίες μέρες και επειδή η σχετική προθεσμία για την υποβολή των δικαιολογητικών των ΜΚΟ στο υπουργείο προς έγκριση, λήγει την επόμενη βδομάδα, δεκάδες δημοτικές αρχές σε όλη τη χώρα έχουν πάρει τέτοιες αποφάσεις.

Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

ΜΕ 5ΜΗΝΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΜΕΣΩ ΜΚΟ ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΑ ΛΥΣΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΣΤΟ ΨΝΑ "ΔΑΦΝΙ" - Αναδημοσίευση απο την Ελευθεροτυπία

κάντε κλικ εδώ για να διαβάσετε το δημοσίευμα



Το Υπουργείο Υγείας έρχεται να επιλύσει το πρόβλημα της υποστελέχωσης προσωπικού στο ΨΝΑ "ΔΑΦΝΙ" με 5μηνες συμβάσεις. Με προσωπικό το οποίο αρχικά προορίζονταν για ΜΚΟ!!!
Ποιο άλλο "τρικ" θα σκεφτεί το Υπουργείο για να καλύψει τα τεράστια κενά σε προσωπικό στο χώρο της Υγείας; Να περιμένουμε και τους μηχανοδηγούς του ΟΣΕ σε θέσεις Νοσηλευτών;

Επίσης κάντε κλικ εδώ για σχετική ανάρτηση με τίτλο: ΜΕ "ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ" ΠΑΝΕ ΝΑ ΚΑΛΥΨΟΥΝ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΣΤΟ ΨΝΑ "ΔΑΦΝΙ" - Αναδημοσίευση απο το Ριζοσπάστη 23/7/2011 και εδώ για την ερώτηση στη Βουλή για το ίδιο θέμα

Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

Ο "ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΗΣ" ΤΕΥΧΟΣ 18

κάντε κλικ εδώ


ΩΡΑΡΙΟ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ

κάντε κλικ εδώ

Προσφάτως ετέθη σε ισχύ ο Νόμος 3979/2011 (ΦΕΚ Α΄ 138/16-06-2011) για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση και λοιπά ζητήματα. Σύμφωνα, λοιπόν, με τις διατάξεις του άρθρου 41 του ως άνω Νόμου, η παράγραφος 5 του άρθρου 1 της πράξης νομοθετικού περιεχομένου του Προέδρου της Δημοκρατίας «περί καθιερώσεως πενθημέρου εβδομάδος εργασίας των δημοσίων εν γένει υπηρεσιών και ρυθμίσεως συναφών θεμάτων», που κυρώθηκε με το άρθρο πρώτο του ν. 1157/1981 (Α’ 126), αντικαθίσταται ως εξής :

Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΣΥΣΚΕΨΗ ΦΟΡΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ

κάντε κλικ εδώ

Την Πέμπτη 07 Ιουλίου 2011 στο κτίριο του της Νοσηλευτικής Σχολής του ΕΚΠΑ μετά από πρωτοβουλία του Συλλόγου Φοιτητών της Νοσηλευτικής Σχολής του ΕΚΠΑ, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη των φορέων που σχετίζονται με τη Νοσηλευτική.

Στη συνάντηση συμμετείχαν, ο Σύλλογος Φοιτητών της Νοσηλευτικής Σχολής του ΕΚΠΑ, η Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδος, η ΠΑΣΥΝΟ-ΕΣΥ, ο Εθνικός Σύνδεσμος Νοσηλευτών Ελλάδος, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Αποφοίτων Νοσηλευτικής ΕΚΠΑ, ο Σύλλογος ΔΕΠ της Νοσηλευτικής Σχολής του ΕΚΠΑ (απόντων των γιατρών…), η Αντιπρόεδρος του Τμήματος Νοσηλευτικής ΕΚΠΑ και καθηγητές της σχολής, οι Προϊστάμενες των Τμημάτων Νοσηλευτικής Α΄& Β΄ από το ΤΕΙ Αθήνας, ο Σύλλογος φοιτητών της Νοσηλευτικής Σχολής του Πανεπιστημίου Σπάρτης και φοιτητές του οικείου Τμήματος. Ο ενδιαφέρων διάλογος, εστιάστηκε σε δυο πολύ σημαντικά θέματα που απασχολούν τους Νοσηλευτές:

"Ο ΡΥΘΜΟΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ" ΤΕΥΧΟΣ 31

κάντε κλικ εδώ


Σάββατο 9 Ιουλίου 2011

ΕΓΚΡΙΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΨΝΑ "ΔΑΦΝΙ" ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΙΚΗ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

κάντε κλικ εδώ



ΣΥΣΤΑΣΗ ΞΕΝΩΝΩΝ ΚΑΙ ΟΙΚΟΤΡΟΦΕΙΩΝ ΤΟΥ ΨΝΑ "ΔΑΦΝΙ" ΚΑΙ ΨΝΑ "ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟ"

ΣΥΣΤΑΣΗ ΟΙΚΟΤΡΟΦΕΙΟΥ "ΑΝΟΙΞΗ" ΨΝΑ "ΔΑΦΝΙ" κάντε κλικ εδώ

ΣΥΣΤΑΣΗ ΞΕΝΩΝΑ "ΑΡΜΟΝΙΑ" ΨΝΑ "ΔΑΦΝΙ" κάντε κλικ εδώ

ΣΥΣΤΑΣΗ ΟΙΚΟΤΡΟΦΕΙΟΥ "ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ" ΨΝΑ "ΔΑΦΝΙ" κάντε κλικ εδώ

ΣΥΣΤΑΣΗ ΟΙΚΟΤΡΟΦΕΙΟΥ "ΘΑΛΕΙΑ" ΨΝΑ "ΔΑΦΝΙ" κάντε κλικ εδώ

ΣΥΣΤΑΣΗ ΟΙΚΟΤΡΟΦΕΙΟΥ "ΙΘΑΚΗ" ΨΝΑ "ΔΑΦΝΙ" κάντε κλικ εδώ

ΣΥΣΤΑΣΗ ΞΕΝΩΝΑ "ΙΜΒΡΟΥ" ΨΝΑ "ΔΑΦΝΙ" κάντε κλικ εδώ

ΣΥΣΤΑΣΗ ΞΕΝΩΝΑ ΚΑΛΛΙΣΤΗ ΨΝΑ "ΔΑΦΝΙ" κάντε κλικ εδώ

ΣΥΣΤΑΣΗ ΟΙΚΟΤΡΟΦΕΙΟΥ "ΛΑΜΠΡΙΝΗΣ" ΨΝΑ "ΔΑΦΝΙ" κάντε κλικ εδώ

ΣΥΣΤΑΣΗ ΟΙΚΟΤΡΟΦΕΙΟΥ "Π.ΦΑΛΗΡΟΥ" ΨΝΑ "ΔΑΦΝΙ" κάντε κλικ εδώ

ΣΥΣΤΑΣΗ ΟΙΚΟΤΡΟΦΕΙΟΥ "ΠΑΛΛΗΝΗ" ΨΝΑ "ΔΑΦΝΙ" κάντε κλικ εδώ

ΣΥΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝΩΝ "ΑΜΑΛΘΕΙΑ", "ΜΕΤΑΒΑΣΗ", "ΕΣΤΙΑ", "ΠΥΛΗ", "ΑΜΑΛΘΕΙΑ", "ΝΕΦΕΛΗ", ΤΩΝ ΟΙΚΟΤΡΟΦΕΙΩΝ "ΠΥΛΗ", "ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ", "ΕΝ ΑΡΧΗ" ΤΟΥ ΨΝΑ "ΔΑΦΝΙ" ΚΑΙ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝΩΝ "ΟΝΕΙΡΟ", "ΟΡΑΜΑ", "ΝΙΚΗ" ΤΟΥ ΨΝΑ "ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟ" κάντε κλικ εδώ

Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΒΑΕ

κάντε κλικ εδώ για να διαβάσετε το Πόρισμα της Επιτροπής για τα ΒΑΕ


ΕΔΕΙΞΑΝ ΠΟΛΛΑ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΕΝΕ

κάντε κλικ εδώ

Σίγουρα αν δεν περάσει ασφαλής χρόνος από ένα γεγονός, κάθε σχόλιο επ’ αυτού, ενέχει τον κίνδυνο της υποκειμενικής παρουσίασής του, λόγω της τυχόν υποβόσκουσας συναισθηματικής εμπλοκής.

Αξίζει όμως τον κόπο να προχωρήσουμε σε μια εξαρχής ερμηνεία όλου του πλαισίου μέσα στο οποίο δρομολογήθηκαν οι εκλογικές διαδικασίες της ΕΝΕ, τόσο από πλευράς προετοιμασίας, όσο και από τη σκοπιά των τελικών αποτελεσμάτων.

Πέρυσι τέτοια εποχή, δεν είχε φύγει απ’ τα ρουθούνια μας καλά καλά, η μυρωδιά του καπνού απ’ τα πυροτεχνήματα της Μαριλίζας και των υποβολέων της, για αναβολή των εκλογών της ΕΝΕ που είχαν προκηρυχθεί από το Μάρτη του 2010 με το σύστημα του ενιαίου ψηφοδελτίου και της δικαιότερης όλων αναλογικής: Όποιος ψηφιζόταν από τους νοσηλευτές, θα εκλεγόταν στο όργανο απευθείας, χωρίς παρεμβάσεις κομματικής ή παραταξιακής ιεραρχίας.

Η επαίσχυντη και άκρως αντιδημοκρατική τούτη παρέμβαση της τέως υπουργού Υγείας, επιχείρησε να επιβάλλει τη βίαιη εισδοχή των κομματικών μηχανισμών που σαπροφυτούν από το 1983 στην ΠΟΕΔΗΝ, μέσα στον πυρήνα της κλαδικότητας της ΕΝΕ, αδυνατώντας να «χωνέψει» ότι στο χώρο των νοσηλευτών, δε μπορούν να διεισδύσουν οι ημιάγριοι κομματικοί πάτρωνες με τα καθρεφτάκια και τις χάντρες που διαθέτουν στο πενιχρό τους οπλοστάσιο.