Εγγραφή στο NEWSLETTER

Για την αποστολή ενημερωτικού email, κάντε εγγραφή στο πεδίο κάτω δεξιά. Στη συνέχεια θα σας έρθει ένα email όπου θα πρέπει να κάνετε αποδοχή. Με αυτό τον τρόπο θα έχετε τη δυνατότητα να έχετε ακόμη πιο άμεση ενημέρωση.

Κυριακή 25 Απριλίου 2010

ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ Κ.Κ.Α. ΑΠΟ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΟ ΨΝΑ "ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟ"

κάντε κλικ εδώ

  
Αρ. Πρωτ. Βουλής 8506
                                                                                                                      9/4/2010

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς την Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

ΘΕΜΑ: «Απαράδεκτες συνθήκες νοσηλείας στο Δρομοκαϊτειο ψυχιατρικό νοσοκομείο»

Παρά τις διάφορες κυβερνητικές εξαγγελίες που έχουν ακουστεί από την δεκαετία του ΄80  που έγιναν γνωστές οι μεσαιωνικές συνθήκες εγκλεισμού στο ψυχιατρείο της Λέρου, αλλά και τα διάφορα προγράμματα αποασυλοποίησης, κανονισμός 815/84, Ψυχαργώς Α+Β φάση, το «φάντασμα» της Λέρου 25 χρόνια μετά είναι παρόν.

Σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα» για τις συνθήκες νοσηλείας μιας νεαρής ασθενούς στο τμήμα επειγόντων περιστατικών του Δρομοκαϊτείου ψυχιατρικού νοσοκομείου, αποτυπώνεται το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί από την εγκατάλειψη της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης στην χώρα μας.

Πέμπτη 1 Απριλίου 2010

Εγκύκλιος Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου προς όλες τις μονάδες υγείας του ΕΣΥ για το φάρμακο

Αθήνα 31 Mαρτίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στο πλαίσιο του εξορθολογισμού και του ελέγχου των δαπανών του φαρμάκου στα δημόσια νοσοκομεία, η Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου απέστειλε προς όλες τις μονάδες υγείας του ΕΣΥ την ακόλουθη εγκύκλιο:
Στο πλαίσιο της προσπάθειας υλοποίησης μιας αποτελεσματικής διαδικασίας διαχείρισης των φαρμάκων εντός του Νοσοκομείου, η οποία στοχεύει στη βέλτιστη αξιοποίηση των πόρων, από 12/4/2010 να εφαρμοσθούν τα ακόλουθα :